Oost, west, thuis best ! - Reisverslag uit Brakel, Nederland van Nienke Veen - WaarBenJij.nu Oost, west, thuis best ! - Reisverslag uit Brakel, Nederland van Nienke Veen - WaarBenJij.nu

Oost, west, thuis best !

Door: Nienke van Veen

Blijf op de hoogte en volg Nienke

29 Januari 2012 | Nederland, Brakel

Een klein beetje aan de late kant, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Ik schrijf nog eventjes een slotstukje van mijn Indonesië avontuur. Ondertussen heb ik de meeste onder jullie al wel gezien, dus ik hoef eigenlijk niet te vertellen hoe mijn terugreis eruit zag. Maar even in het kort, mijn afscheid in Surabaya was leuk, maar niet heel speciaal. We hebben een presentatie gegeven over wat hoe we onze drie maanden stage hebben ervaren, en we hebben veel foto’s laten zien. Er waren heel veel leraren, de helft ervan hadden we nog nooit gezien. Mja, dan heb je tenminste niet het idee dat je tegen de muur aan het presenteren bent. We zijn de volgende dag om 11uur opgehaald in onze homestay door Yulis en Pur, om onze terugreis te beginnen. Eerst zijn we nog gaan lunchen, onze laatste keer Indonesisch. Shit, dat is een van de dingen waar ik dus wel heimwee naar heb. Alle respect voor mama’s kookkunsten, maar nasi goreng is zóveel lekkerder dan Nederlandse Knorr nasi met saté. Daarna naar het vliegveld, koffers ingecheckt. Hell yeah, ik heb maar 1,5 kilo teveel, maar die lieve Indonesische vrouw heeft dat door de vingers gezien en hoefde ik dus geen souveniers eruit te gooien. Altijd fijn. Om half 4 vlogen we naar Jakarta, om vanuit daar vervolgens naar Kuala Lumpur te vliegen. Vanuit Kuala Lumpur naar Amsterdam. Onze vlucht verliep uitstekend, al was het wel een veelste lange zit. We landde om 5.35, een kwartiertje eerder dan verwacht. Help! Nienke schoot al in de stress.. Gelijk gesmst waar papa,mama en Marcel waren, maar die smste doodleuk terug dat ze er nog lang niet waren. Alles proberen te rekken met koffers, douane en nog maar een keertje naar de wc te gaan. Alle familie zag ik al door de glazen wand, maar niet voor mij. Toen ik door de welbekende schipholdeur liep, en het HelloGoodbye moment voor me zag, waren daar toch gelukkig mama & Marcel. Papa was de auto nog parkeren. Maar net op het nippertje dus, maar ze waren er !!
Thuis was het ook een feestje.. Opa, Oma, Tante Marianne, Tante Jeannette en Tante Jeannine, wachtte me op met slingers, bloemen, cupcake’s, tekeningen, kaartjes, taart, een geweldige welkom’s foto en een spandoek.
Kan niet beter dus !
Al met al, een geweldige thuiskomst. Helaas kakte ik later die dag compleet in. Jetlag? Ja, ik was toch wel een beetje heel erg moe. Van huis tot huis heb ik uiteindelijk 28uur gereisd, maar ik mag niet klagen.. Oost, west, thuis, best !!
Het klinkt misschien raar, maar na zo’n 3maanden altijd dezelfde temperatuur ben je dat spuugzat. Ik vind de kou, de kaarsjes en de gezelligheid wel weer lekker. Ik vind die voorjaarskleding in de winkels helemaal niet leuk, geef mij dat beetje uitverkoop met die dikke truien nog maar. Het went eigenlijk veelte snel, maar ik vind het fijn.
En natuurlijk mis ik Indonesië weleens. Mensen zijn daar veel relaxter en vriendelijker. Hier word het vooraf gepland als we in de auto naar België moeten, maar daar kan dat allemaal. Je zit makkelijk 3 á 4 uur in een auto. Je doet er namelijk al een uur over om Surabaya uit te komen.
Ik mis het eten. De Nasi Goreng die ik toch wel heel erg gaan ben waarderen. De plakrijst, die Nederland helemaal niet zo lekker is en de stroperige ketjap manis, die je ik eindelijk heb gevonden bij de toko, nadat ik bij de Albert Heijn alle flesjes heb omgedraaid om te zien of ze waterig of stroperig zijn.
En soms als het hier zo heel de dag miezert, mis ik de zon ook wel een beetje, stiekem!
Lieve mensen, bedankt dat jullie mij hebben gevolgd de afgelopen 4 maanden. Ik vond het ontzettend leuk om jullie berichtjes te lezen en jullie kaartjes te ontvangen! En m’n welkom-terugfeestje vond ik natuurlijk ook kei gezellig !
Misschien wel ooit tot een volgende waarbenjij.nu, want de zin om te reizen is wel opgewekt na dit Indonesië-avontuur. Jammer, dat het zo’n duur grapje is, voor een student..

Maar nu eerst, AFSTUDEREN !!

• 29 Januari 2012 - 15:51

John Marjan En Kids:

ha nienke

nou leuk om je eind verhaal met terugreis te lezen, natuurlijk hebben we elkaar al een paar keer gezien en gesproken, maar jouw verhalen lezen blijft leuk! dus als je ooit weer een waarbenjij.nu gaat doen ga ik het zeker weer volgen.

groetjes van ons

p.s: is je fiest nog in breda aan gekomen!!!

• 29 Januari 2012 - 15:52

Wij Weer!:

ik bedoel natuurlijk fietst

• 29 Januari 2012 - 16:09

De Ophalers:

Wij vinden het ook weer super dat je in Holland bent. Al zien we je niet veel en Breda ECHT thuis komen was vlgs jou.

Lieve Nien,

Al zien we je niet veel en Breda pas ECHT thuis komen was vlgs jou. Zijn we toch erg blij dat je weer bij ons in Holland bent.

Enne we waren wel wat laat maar WEL op tijd!!!

xxx

• 29 Januari 2012 - 16:45

Jeannette En Fam:

Hoi, het is er toch nog van gekomen om een slotstukje te schrijven.Wij zullen je verhalen missen,we miste ze al hoor!
    Fijn dat je je thuis komst zo leuk vond wij vonden de voorbereidingen ook geweldig.We moeten nu maar wat meer met elkaar gaan mailen.Het lezen van je verhalen was altijd geweldig en je schreef ze altijd op een hele leuke manier.
    Wij wensen je verder veel succes met je studie! groetjes uit de steeg.

• 30 Januari 2012 - 10:26

Gijsjeanjiel&tooske:

Hey Nienke,
    We wensen je veel succes met afstuderen en zijn blij dat je er weer bent! kus van ons

• 30 Januari 2012 - 11:52

De Garsten:

Ha Nienke,

Leuk dat je nog tijd heb gezien om een slotstuk te schrijven want je bent nu weer in het drukke landje.
    Wij wensen je veel succes met afstuderen en wie weet ga je ooit nog een keer terug naar Indonesie!!!

Veel liefs
    xxxxxxx

• 06 Februari 2012 - 15:25

Ineke De Waal:

Ik dacht, laat ik Nienkes verhaaltjes nog eens lezen! En er was een nieuwe.
    Ook Hedel is blij dat je het geweldig hebt gehad. Ook gelukkig weer gezond thuis. Moeders! Veel succes met de laatste loodjes van je studie.
    Ik heb genoten van je verhalen en gun elke student zo'n avontuur.