Het land van mijn dromen..
Door: Nienke van Veen
Blijf op de hoogte en volg Nienke
07 November 2011 | Indonesië, Surabaya
Alweer een week voorbij, de tijd lijkt hier steeds sneller te gaan. Ik ben alweer een maand in Indonesië. Dat de tijd hier soms vliegt vind ik wel lekker, sta ik ook niet zo stil bij het missen van thuis. Dat onderdeel valt me zo nu en dan toch iets zwaarder dan ik me vooraf had in geschat. Maar agh, zo erg is het allemaal niet. We zetten door, want Indonesië is het land van mijn dromen.. En over tweeënhalve maand baal ik waarschijnlijk als een stekker dat ik alweer in Nederland zit.
Afgelopen week hebben we een aantal bezoekjes aan het ziekenhuis gebracht. Leuke en interessante bezoekjes, maar ook bezoekjes die we liever achterwegen hadden willen laten. Vooral Carla, ze belandde helaas voor de tweede keer in het ziekenhuis. Nu met de diagnose Salmonella. Na een infuus met 5dagen antibiotica en alweer een luxe viproom is Carla gelukkig weer op de been.
Verder hebben we vooral reguliere afdelingen bezocht in het ziekenhuis.
Urologie, Oogziektes en Orthopedie. Vooral die laatste afdeling was echt heel erg anders dan bij ons in Nederland. De kamers zijn erg warm, armoedig en klein. Wat in Nederland een kleine 4persoonskamer is, liggen hier makkelijk 6 patiënten met een hele hoop familie. Er zijn geen gordijnen tussen de bedden in, dus alles gebeurd in het openbaar en je buurman kan van allerlei dingen lekker meegenieten.
Orthopedie is een armoedige afdeling, waar het geld erg schaars is. Als je hier werkt moet je erg creatief kunnen denken, en dat is ook wel te zien. De raarste stellages, bouwkunsten en kunstwerken zijn er te zien. Voeten, enkels, benen, knieën, armen en polsen met talloze pinnen en pennen erin. Echt om akelig van te worden.
Op orthopedie lag een jongen van 13jaar die tijdens zijn werk was gevallen. Hij werkte als hoogwerker en is 5meter naar beneden gevallen. Een cervicale (nek) breuk al gevolg. Deze jongen is zo aangetast dat hij nauwelijks zijn armen en benen kan bewegen. Zijn enkels zitten daardoor helaas ookal onder de decubitus wonden. Deze jongen had hiervoor gevulde handschoentjes met water onder zijn enkels liggen. Goede decubitus preventie? Joost mag het weten..
Verder wilden we Carla het mooie strand van Surabaya laten zien, waar wij al een keertje naartoe waren geweest. Je kunt hier niet zwemmen want het water is nog bruiner dan in de Waal, maar wel leuk met een bootje varen. Dus wij, hup in de taxi, na wat gestuntel uitgelegd waar we naartoe wilden. Komen we daar aan, wat denk je? Is het water weg. Het is hier de afgelopen weken blijkbaar zo ontzettend heet geweest, dat het beginstuk van de zee droog stond. Helaas dus.. Geen zeezicht, maar wadlopen!
Het regenseizoen is hier trouwens ook begonnen. Ben er weer achter gekomen, waarom ik Nederland ook alweer niét mis..
Omdat we hier zo ontzettend hard werken, ahum. Vonden we het weleens tijd worden om onszelf te gaan verwennen. Dus zijn we opzoek gegaan naar een beautysalon. Gelukkig zijn die hier in overvloed! Maar ja, wat neem je dan? Uiteindelijk hebben we met bibberende knietjes maar gekozen voor een Full Body Massage. 60.000 roepia (+/- 5euro) voor een uur. Kan nooit veel zijn, zeiden wij nog.. Dat heb ik geweten!
Een donker kamertje, waxinelichtjes, 4 bedjes, rustgevende muziek.. een ‘Take out of your clothes’ en een ‘lie down’ en daar lag ik dan, half naakt onder een handdoekje op een houten bedje.
Na wat gegiechel, fototjes en een Indo half bovenop me, kon ik me toch wel overgeven en een beetje ontspannen. Weer een ervaring rijker, zullen we maar zeggen..
Ook hebben we van het weekend een dagje doorgebracht met een landgenoot! Via de universiteit zijn we er achter gekomen dat Sietske hier ook voor een paar maanden in Surabaya studeert. Met z’n alle zijn we wat souveniers bij een winkeltje gaan kopen, waar we eerder al onze Batik hadden gekocht. Wat een wahalla! 2 verdiepingen met alleen maar Indonesische prulletjes. Jeetje, wat word ik daar hebberig van! Niet goed voor mijn portemonnee! Daar zijn we nog lekker gaan zwemmen en met z’n alle wat gaan eten. Erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar :)
Vandaag zou dan eindelijk gaan gebeuren waar ik al weken op wacht.. We zijn naar de Taman Safari geweest! Dat is een grote dierentuin net buiten Surabaya.
Het eerste deel kun je met de auto overal langsrijden, een soort van Beekse Bergen, alleen dan veel leuker! Je mag veel dieren wortels voeren, waar we dan ook gretig gebruik van hebben gemaakt. Lama’s, kamelen, leeuwen, tijgers, olifanten, giraffen, apen, beren en een gratis carwash van een buffel!
Daarna hebben we een aantal dierenshows gezien waaronder een tijgershow en een dolfijnenshow. Bij de laatste hebben gelijk maar van het moment gebruik gemaakt om met zo’n schattig beestje op de foto te gaan. Ik wilde wel weer een kusje, net als op Curacao! Jeetje mina, dat heb ik geweten.
Dat beestje was zo enthousiast met z’n kus dat ik nu nog steeds een zere kaak heb.
Ook hebben we geluncht naast ‘the tiger cave’. Naast onze tafel was een grote glazen wand waar 3 Bengaalse tijgers achter rondliepen. Erg smakelijk zijn deze beesten. Toen wij onze heerlijke spaghetti zaten te nuttigen, vonden hun het nodig om, met veel lawaai, uitgebreid en vaak de liefde te bedrijven. Eetsmakelijk zullen we maar zeggen !
Met als klapper op de vuurpijl hebben wij deze dag afgesloten met een paar leuke fotomomentjes.
Ik heb even lekker kunnen knuffelen met een Orang-oetan. Deze vriend vond het blijkbaar heel aangenaam om even lekker mijn nek te kietelen. Altijd welkom!
En daarna heb ik nog een baby leeuwtje mogen aaien. Zo ontzettend schattig! Vond het helemaal niet zo heel eng, dacht gewoon continue ‘Aaah, wat een lieve grote poes’ Totdat dit lieverdje een keer flink gaapte en z’n tandjes tevoorschijn toverde.
Dit heb ik altijd al willen doen, en ik kan je vertellen.. Het is nog leuker dan ik vooraf had kunnen bedenken!
Indonesië was het land van mijn dromen, maar is vanaf vandaag ook het land waar mijn dromen werkelijkheid zijn geworden! Dit neemt niemand mij meer af..
Tot de volgende keer ! Dikke kus van mij ..
Verder hebben we vooral reguliere afdelingen bezocht in het ziekenhuis.
Tot de volgende keer ! Dikke kus van mij ..
06 November 2011 - 18:41
Jean En De Rest:
Wat weer een leuk reisverslag Nienke!! Ik wil ook naar indonesie!! Ook grote poesjes aaien en knuffelen met oerang oetans!!! Als toch die grote prijs eens viel dan kwamen we met de kerst naar jullie toe!!! dikke kus van ons!!! -
06 November 2011 - 18:54
Jenny:
Hoi Nienke, wat super dat je dit allemaal mee mag maken.
Die voeten die je op de foto hebt gezet die zien er wel heftig uit hoor, ik vraag me af of die ooit nog gaat lopen.
als je nog meer foto's van voeten hebt wil ik die graag een keer zien.
Kijk je wel uit voor die lieve leeuwtjes?
Veel liefs, Jenny -
06 November 2011 - 18:55
Ma, Em En Pa:
Stage?
Wat een vakantie!!!!!
Echte superverhalen en wie wil er nu niet knuffelen met een oerang oetang,tijgers aaien en gekust worden door een dolfijn? :-)
XXX -
06 November 2011 - 19:19
John Marjan En Kids:
lieve nienke
het lijkt toch wel heel veel op een super vakantie,maar dat is mooi, toch! als de stage dan strx met een dikke voldoende word beoordeeld dan is het toch helemaal compleet,super wat je mee maakt ondanks de ook minder fijne omstandigheden met carla,we hopen dat ze mag opknappen en net als jullie een super fijne tijd mag hebben. leuk jo zijn safari dat zou anasja en ome john ook heel heel graag willen!
suc6 meid(en) de komende week en wij kijken weer uit naar je volgend verslag!
liefs uit poederoijen -
06 November 2011 - 19:28
Marcel:
Hey schatje,
Een week met heel veel leuke dingen, hoppakee die heb je toch allemaal weer even gedaan.
Je maakt daar onwijs veel dingen mee zeg. En veel staat er in groot contrast met NL
Heel veel plezier!
Marcel -
06 November 2011 - 21:45
Elisabeth:
Ey lieve meid,
Het is weer een super leuk verhaal om te lezen. Echt leuk om te horen dat je droom werkelijkheid is geworden. Geniet er nog maar lekker van!
Kus -
07 November 2011 - 07:42
Eline:
gaaf hoor!
geniet ervan!
xx -
07 November 2011 - 12:14
Jeannette En Fam:
hallo,wat een indrukwekkend verhaal! Die foto`s geweldig ,behalve die van het ziekenhuis.Ome arie`s been ziet er gelukkig veel beter uit,het gaat al een stuk beter.Lisa wil zo graag naar jouw ,ze is stik jaloers.Wel lekker dat je een oerang- oetang hebt kunnen knuffelen,dat zal je vast wel missen, misschien knuffeld hij nog wel lekkerder als marchel.ha ha ha. Groetjes en een dikke kus voor jouw van ons allemaal!
07 November 2011 - 13:47
Carola:
He klinkt super allemaal en zeker die foto s zeer apart die orthopedie.Veel plezier nog en we volgen je hier in het bea hoor ! . Trouwens wat hadden ans en ik je moeder tuk he haha
gr carola -
07 November 2011 - 13:51
Sanne:
Hey lieverd,
Wat gaaaaaaaaaaf ! Vooral die foto's in de dierentuin, WAUW.
Fijn te horen dat je 't zo goed naar je zin hebt, en leuke dingen doet :) Tis nu zo voorbij hoor, haha ;)
xx -
07 November 2011 - 13:55
Ineke De Waal:
Wat maak je veel mee in een maandje buitenland. Leerzaam maar ook zeker leuk. Nog veel plezier en hopelijk dat jullie nu gezond blijven. Groetjes van de Heelse paerdemert -
07 November 2011 - 15:40
Fam. Schriever:
Hé, Nienke leuk je verslag te lezen. Wat een onderneming zeg.Spannend allemaal maar misschien ook wel confronterend. Die wilde dieren zou ik ook wel eens willen aaien of een knuffel geven(niet zo'n goed idee zeker). Nou meid geniet van alles rondom je heen, want het is net wat je zegt, dit pakt niemand je meer af!
Groetjes fam.Schriever. -
07 November 2011 - 17:14
Lisa:
oooooo jij hebt gelukk je mag zoo maar met mijn vader op de foto en met een tijger en nog eens vast houden. ik kom nu meteen naar je toe want ik wil ook een tijger vast houden xxxx leisje ben al onder weg <3 -
07 November 2011 - 19:10
Tonny,Jessie Donvito:
Hoi Nienke hoezo stage, gewoon een super vakantie erbij. Geniet ervan hoor! Veel plezier in Indonesie.
groetjes uit Waalwijk -
09 November 2011 - 14:02
Connie Van Veen:
lieve Nienke,
Weer even lekker op de bank je reisverslag gelezen en foto´s gekeken.
Wat doe je dat leuk. Je kan zeker ook nog schrijfster worden!! Je hebt talent...
De foto´s van het ziekenhuis zijn inderdaad best heftig. Dan liggen de patienten hier in Nederland er keurig bij!!
Het verhaal van die beauty salon was ook lachen. Wat wil je he met zo´n groep mooie meiden !!! Jullie hebben vast lol gehad...
Hier alles weer in zijn ritme na de herfstvakantie´s. We zijn nog een weekendje in Ermelo geweest. 75 meter van de hei en bossen af. Dus heerlijk gewandeld en genoten. Ook naar de efteling geweest, da´s altijd leuk!! Nu Anne´s kamer aan t´behangen. Pip behang met grote roze bloemen en vogelkooitjes. Hipperdepip hoor.... Errug mooi, maar een moeilijk patroon. Dus puzzelen geblazen.
Morgen Melle jarig dus feest bij ons in huis. Vrijdag kinderfeestje. Zaterdag mijn pa jarig en een kraamreceptie. Zondag familiedag (fam van Veen) bij ons. Dus lekker drukke dagen...!!
Maar da´s geen uitzondering haha...
Nou meid, we zien weer uit naar je mooie verhalen en foto´s !!
Dikke knuffel van ons zesjes xxx -
09 November 2011 - 21:09
H&M:
Hoi Hoi,
Super gaaf om elke x weer je verslag te lezen. Wij zijn hier wel een beetje jaloers hoor... behalve op die regen.
Maaruh het lijkt idd wel een vakantie. Geniet ervan! Mooie foto,s ( ook wel heftig) .Hier alles oke..Lekker bij de kachel. Fijne tijd en we kijken uit naar je volgend verslag...
Veel liefs van ons 6e uit Aalst -
13 November 2011 - 12:52
Nelleke:
Hoi leuk dat ziekenhuis maar geef n
mij die foto's van de dierentuin maar.
Geweldig om zo dicht bij die dieren te zijn. Nou meid geniet er van en tot je volgende stukje -
14 November 2011 - 19:20
Pim En Betty:
Het was weer leuk je verslagen te lezen.Die beesten vind ik spannend.Verder als het aaien van onze buurhond een zwarte labrador kom ik niet hier in woerkum.Je ziet er gezond uit op de foto"s dat doet me goed!(en je moeder w.s. ook)Geniet fijn verder wij genieten met z'n allen mee.
Groeten uit Woerkum